Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 2006; 52(7-8): 226-227 | DOI: 10.18832/kp2006021
Metódou FRAP (Ferric Reducing Ability of Plasma), zaloľenou na redukcii ľelezitého tripyridyltriazínového komplexu antioxidantmi vzorky, bola stanovená antioxidačná aktivita sladiny (ekvivalent redukovaného ľeleza 1,92 mmol.l-1), mladiny (2,46 mmol.l-1), mladého piva (1,89 mmol.l-1) a piva po dokvasení (1,63 mmol.l-1). Antioxidačná aktivita sledovaných pív z obchodnej siete variovala v rozmedzí 1,52-2,57 mmol.l-1 (alkoholické pivá) a 0,95-1,46 mmol.l-1 (nealkoholické).
Zveřejněno: 1. červenec 2006
Přejít k původnímu zdroji...
Přejít k původnímu zdroji...
Přejít k původnímu zdroji...