Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1995; 41(4): 105-110 | DOI: 10.18832/kp1995007
Obsah nižších alifatických halogenuhlovodíků ve varní vodě může být, kromě kontaminace spodních vod organickými látkami, ovlivněn i volbou použitého dezinfekčního činidla při její úpravě v pivovaře. V článku jsou popsány a vzájemně porovnány progresivní analytické metody pracující na principu statické dynamické headspace analýzy. Výsledky získané při běžné kontrole kvality exportních piv a piv navržených na udělení jakosti Czech made potvrzují skutečnost, že obsah nižších alifatických hlagenuhlovodíků těchto výrobcích nepřekročil hranici udávanou ČSN 75 7111 pro pitnou vodu.
Zveřejněno: 1. duben 1995