Kvasny Prum. 1976; 22(5): 99-102 | DOI: 10.18832/kp1976017

Nealkoholické pivo Pito.Recenzovaný článek

J. CUŘÍN

Cílem vývoje a výroby nealkoholického piva Pito bylo vyplnit mezeru, vytvořenou v pivovarském i v nápojovém sortimentu striktním zákonným zákazem konzumace klasického piva řidiči motorových vozidel a pracovníky na dalších exponovaných úsecích. Technologie piva Pito je založena na principu přerušeného kvašení a vychází z klasických pivovarských surovin a z klasické technologie. Senzorickým charakterem leží pivo Pito mezi pivy světlými a tmavými. Jde o nápoj určený pro konzumenty piva v období, na něž se vztahuje striktní zákaz konzumace klasického piva a dále pro pracovníky v horkých provozech. Podle posudků soudních znalců tomuto účelu pivo Pito plně vyhovuje.

Klíčová slova: nealkoholické pivo, Pito, vývoj

Zveřejněno: 1. květen 1976